+3630/280-2160 allatvedokdaf@gmail.com

Ha szereted a sikert és ha jót akarsz tenni, ezt mindenképpen olvasd el!

Maxit hazavittük!

A mai napon, délelőtt egyik önkéntesünk, Szabolcs egy zavartan bolyongó nyakörves, kan, németjuhász kutyára lett figyelmes Szőregen. Néhány telefonnal ellenőrizte, hogy nem a környező, két- három utcába való-e, miközben csali falatokkal indult utána gyalog. A kutya bizalmatlan volt, egyre csak távoldott. Ekkor önkéntesünk – miután a főúttól egy csendes utcáig terelte őt- hazaszaladt a saját gépkocsijáért, majd a németjuci után ment, pórázzal.

A kutyus abban az utcában kóborolt, de már barátságosabb volt és a csomagtartó nyitására azonnal az autóhoz ment és megpróbált beugrani. Szabolcs közben ügyeletünktől (a Dél- alföldi Állatvédelmi Őrszolgálattól) kért segítséget chip-olvasásában és beazonosításban majd biztonságos helyre szállította. Chipolvasásban egy másik önkéntesünk, Zita sietett segítségére.

Szerencsére Maxiban volt chip, amit a gazdi nevére regisztráltak is. A kutyust önkénteseink hazaszállították, ahol megtudták, hogy Maxi a tegnapi vihar és a Rózsafesztivál koncertjei okozta zaj miatt a kaput kinyitva szökött el.

A gazdi megértette, hogy a továbbiakban jobban kell figyelnie a kapu zártságára, hiszen ez mindegyikünk érdeke.

Önkénteseink általában a háttérben, rivalda fényen, öntömjénezésen kívül végzik ezen tevékenységüket. Legtöbb esetben nem vagy csak az eset megnyugtató rendezését követően írják meg beszámolójukat.

Ezúton is kérünk mindenkit, aki az állatvédelemben vagy az állatmentésben érdekelt, inkább segítse munkánkat a folyamatos támadások helyett. Tudjuk, hogy ez a tevékenység még a széthúzás és marakodás nélkül is nagyon nehéz feladat és csak összefogással, a személyes érdekek félretételével tudunk előrébb jutni.

Ha érdekel, hogy hogyan mivel tudnál segíteni, írj nekünk a Facebookon vagy keresd weboldalunkat.

Nem csak és kizárólag anyagi támogatásra van szükségünk, hanem sokszor mozdítható emberekre is, akik tudnak és akarnak is segíteni.

Köszönjük Szabolcsnak és Zitának, akik a vasárnap délelőttjüket egy újabb sikeres mentéssel, hazajuttatással töltötték el.

Az oldalon, képekkel később jövünk! 

Kapcsolat

Email címünk: daor.szeged@gmail.com

Ügyeleti telefonszám: +3630/280-2160

Állatkínzás, gondatlan tartás bejelentése: bejelentes@azallatokert.hu

Szervezetünk neve: Dél Alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat Alapítvány

Adószámunk: 18944974-1-06

Támogatás

Adhat vonal (Orpheus Á.E. támogatásával):
13600 hívása és a kód: 99, vagy SMS a 13600 számra, SMS szövege: 99
500 Ft / hívás vagy sms

Számlaszámunk:
K&H Bank 10402173-50526874-54721008
Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat, közleménybe: Adomány

Nemzetközi: 
Bank account number with IBAN code:
IBAN: HU06 10402173-50526874-54721008
SWIFT: OK HB HU HB

PayPal: allatvedokdaf@gmail.com

Támogatás 1 kattintással: