+3630/280-2160 allatvedokdaf@gmail.com
A kölykökből eddig 1 került gazdihoz, a többiek gondozásunkban várják, hogy eljönnek értük….
“Árnyék” a mamakutya egy baleset után (a kerítés penge megvágta a lábát) került gondozásunkba 2017. augusztusában, jött egy segítségkérő bejelentés egy katonától, akit elfogadott, hagyta hogy segítsen neki… amikor megkaptuk a képet akkor derült ki, hogy a kölykök anyjáról van szó…. Nagyon megörültünk, hogy végre biztonságba kerülhet, amikor megérkezett, az elválasztás után 8 hónappal  öröm volt látni a boldogságot, ahogy az anya rátalált a már szinte felnőtt kölykeire és ahogy a kölykök rögtön ráismertek és nyalogatták egymást…
Árnyék azóta sokat változott, tudja hogy nem kell félni, szeretik, boldog hogy a gyerekeivel együtt van, de idegenekkel bizalmatlan….
Egy hozzáértő, szerető gazdira vár ő is még gondozásunkban…

Történetük így kezdődött:

BABÁK MENTÉSE A HATÁRRÓL, A KERÍTÉS MELLŐL…. 2016.12. 12-17. Bejelentést kaptunk a határról, a kerítés mellett szolgáló rendőröktől, hogy egy mamakutya a kölykeivel segítségre szorul, egy földbe vájt odúba fialt, a kicsik már kijárnak, de ott veszélyben vannak… Megszerveztük a mentést, nem egyszerű oda bejutni, csak engedéllyel lehet… Rendőrök, katonák egyaránt nagyon segítőkészek voltak, mindenki akivel találkoztunk és azok is akikkel nem, a kutyára és a babákra figyeltek, etették őket. Köszönjük, hogy nem csak ránk vigyáznak, hogy ne jöjjenek be illegálisan a migránsok, hanem az állatokra is 🙂 Az első mentő csapat dec.12-én ment ki, be is gyűjtötte Brigi és Szilvi a 4 babát, de a mamát nem sikerült befogni, mert nagyon bizalmatlan, fél, nem lehetett megfogni. Ezért a babákat visszaengedték a helyükre, megbeszélték a katonákkal, megpróbálják megfogni, ha sikerül értesítenek… Sajnos nem sikerült, ezért 15-én újra próbálkoztunk… Ekkor már azzal fogadtak, 6 baba van, előjött az a kettő is, akit már régen nem láttak, azt hitték elpusztultak… Kiértünk, a 4 kölyköt sikerült kicsalni, de a többiek nem jöttek… megkértük a katonákat, segítsen valaki… a legkisebb, legvékonyabb vállalkozott és bebújt a lyukba…. így tudtuk kiszedni a két babát.. ők voltak a legnagyobbak, legkövérebbek 🙂 Betettük őket a kocsiba, próbáltuk a mamát becsalni, aki körözött és próbálkozott, de bizalmatlansága győzött, mert mielőtt beugrott körbenézett és inkább arrább ment, érezte valamit akarunk…. Mudi keverék, okos kutya… Egyik babát szerette volna befogadni az egyik rendőr, aki épp indult haza éjjel, így őt jó tanácsokkal és féreghajtóval ellátva átadtuk neki, elvitte Nógrád megyébe. A maradék 5 kölyökkel elindultunk, de mire kiértünk a határállomásra, megbeszéltük így nem lesz jó, nem tudjuk befogni a mamát… mivel azt mondták nappal talán kezesebb, megbeszéltük visszamegyünk napközben, de így 2 babát a katonákkal visszaküldtünk a mamához.. A három kicsit ideiglenes befogadónknál biztonságba helyeztük. 17-én tudtunk menni újra, Mami egész távol volt a kölyköktől, “dolgozott” a katonákkal… visszacsaltuk a helyéhez, aranyos volt, jött, beszélgetett hozzánk, de megsimogatni sem tudtuk… próbáltuk befogni, a szállítóba akartuk becsalni a kölykökkel, tudta, de nem akart eljönni… kicsalta őket, szoptatott, játszottak, egy óvatlan pillanatban majdnem áthívta őket a kerítésen szerbiába, de ahogy szóltunk, hogy vissza, már meg is gondolta… kicsit még körbenyalta őket és elment a katonák után…. Jó jelzőkutya, szeretik, ellátják, így ottmaradt, megbeszéltük bármi segítség kell szólnak és megyünk érte… Az 5 kiskutya így már a Karácsonyt melegben, családban tölthette <3 Sajnos atkásak voltak, így kezelésük azonnal megkezdődött a féreghajtással együtt. Köszönet még egyszer a rendőröknek, katonáknak, hogy figyeltek, vigyáztak rájuk, Briginek, Szilvinek, Orsinak, Szabinak a mentésért, Marinak a gondozásért, befogadásért!

Kapcsolat

Email címünk: daor.szeged@gmail.com

Ügyeleti telefonszám: +3630/280-2160

Állatkínzás, gondatlan tartás bejelentése: bejelentes@azallatokert.hu

Szervezetünk neve: Dél Alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat Alapítvány

Adószámunk: 18944974-1-06

Támogatás

Adhat vonal (Orpheus Á.E. támogatásával):
13600 hívása és a kód: 99, vagy SMS a 13600 számra, SMS szövege: 99
500 Ft / hívás vagy sms

Számlaszámunk:
K&H Bank 10402173-50526874-54721008
Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat, közleménybe: Adomány

Nemzetközi: 
Bank account number with IBAN code:
IBAN: HU06 10402173-50526874-54721008
SWIFT: OK HB HU HB

PayPal: allatvedokdaf@gmail.com

Támogatás 1 kattintással: